vivapo

 

Ontdek je kwaliteiten
tijdens een jaartraject boomoliën©


Methodiek ontworpen en begeleid
door Viviane Van Pottelberghe


Tijdens een jaartraject van tien maandelijkse workshops neem ik je via een eigen methodiek mee in de boeiende wereld van het subtiele leven van bomen.

Bomen zijn uiterst belangrijk voor onze planeet, maar we staan er zelden bij stil dat bomen in hun energieveld ook universele eigenschappen uitdrukken die essentieel zijn voor onze ontwikkeling als mens.  Dit zijn eigenschappen zoals zelfvertrouwen, eigenwaarde, helderheid, motivatie, openheid enz…

In 1984 ontdekte Patrice Bouchardon (Frankrijk) de kunst om in samenwerking met de intelligentie van de natuur negen boomoliën te creëren die deze eigenschappen dragen en ons ook kunnen ondersteunen in de vele uitdagingen in deze tijd. Ze helpen ons om niet in het verleden te blijven hangen, maar bewust te worden van onze creatieve kracht in het leven en van hieruit de steun te vinden om moeilijke situaties onder ogen te zien en er mee om te gaan.

In elke workshop toetsen we de theorie aan de praktijk: we kijken naar één van deze negen bomen, we gebruiken de olie van deze boom en ervaren tijdens visualisaties en creatieve oefeningen welke specifieke eigenschap van deze boom tot uitdrukking wordt gebracht in jezelf. Deelnemers engageren zich om tot de volgende sessie met de olie van deze boom aan de slag te gaan en vanuit hun eigen ervaring te delen. Dit kan op de volgende workshop en op de ‘gesloten’ blog die ik speciaal voor de deelnemers aan dit jaartraject aanmaak en beheer.

Het jaartraject Ontdek je kwaliteiten tijdens een jaartraject boomoliën© richt zich zowel tot mensen die de boomoliën niet kennen als tot hen die reeds eerder een cursus of jaartraject over de Bouchardon-oliën volgden.

Viviane Van Pottelberghe

Wanneer?
vanaf woensdag 17 (niét: 24) september 2014 van
19u-21u30 en verder op 15/10, 19/11, 17/12, 21/1, 25/2, 18/3, 22/4, 20/5 en 17/6.

Waar?
LDC ‘t Reitje, Annuntiatenstraat 34 te Brugge

Wie begeleidt?
Viviane Van Pottelberghe die zich de voorbije acht jaar in de boomoliën verdiepte en natuurstages volgde bij wijlen Lieve Bonne (Solsties) en Patrice Bouchardon (Frankrijk).

Wat kost het?
100 euro voor de reeks van tien sessies; 90 euro voor wie reeds eerder een jaartraject© volgde bij vivapo.

Wie organiseert?
vivapo ism LDC ‘t Reitje

Waar inschrijven?
Deze reeks vindt plaats vanaf vijf deelnemers. Daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk bij Viviane Van Pottelberghe op 0496 of
vivapo@me.com 
Wil naast uw naam ook vermelden: Reitje.
Uw inschrijving wordt bevestigd na overschrijving op
rekeningnummer 738-0189557-41  van vivapo en dit voor 16/9/2014

Waar vind je de boomoliën?
Klik op de afbeelding voor de verkoopadressen.

Iets over mezelf
De voorbije acht jaar verdiepte ik mij in de boomoliën en volgde ik natuurstages en workshops bij Lieve Bonne(+) (Solsties) en Patrice Bouchardon (Frankrijk) en Manuela de Meester.
In 2012 bedacht ik een methodiek om deelnemers aan het jaartraject© gedurende tien workshops kwaliteiten in zichzelf te laten ontdekken met boomoliën.
Na het eerste jaartraject verfijnde ik deze methodiek en zette ik een blog op voor de deelnemers aan de jaartrajecten© 2012-2013 en 2013-2014.Wat betekent Bouchardon olie?

De Boomoliën of Bouchardon oliën, ... lees meer