vivapo

 

Ontdek je kwaliteiten tijdens een minireeks boomoliën©


methodiek ontworpen en begeleid door
Viviane Van Potelberghe

 

WERKWIJZE

-         reeks van 4 bijeenkomsten begeleid door Viviane Van Pottelberghe die als facilitator optreedt

-         eerste bijeenkomst: luisteren naar je lichaam (écoute du corps)

-         tijdens de drie volgende bijeenkomsten wordt er telkens met één olie van Bouchardon gewerkt

-         deelnemers werken een maand lang met één olie en houden hun ervaringen bij in een trajectschrift

-         iedere bijeenkomst start met een geleide visualisatie en het gebruik van één boomolie

-         deelnemers maken vervolgens intuïtief een tekening

-         deze tekening spreekt een eigen TAAL die de deelnemers zelf vertalen en op die manier de kwaliteiten van de boom herkennen

-         vervolgens wordt de theorie getoetst aan hun persoonlijke ervaringen van de voorbije maand om op die manier kwaliteiten in zichzelf te herkennen

Tijdens zo’n minireeks van vier maandelijkse workshops neem ik hen via een eigen methodiek mee in de boeiende wereld van het subtiele leven van bomen.

Bomen zijn uiterst belangrijk voor onze planeet, maar we staan er zelden bij stil dat bomen in hun energieveld ook universele eigenschappen uitdrukken die essentieel zijn voor onze ontwikkeling als mens.  Dit zijn eigenschappen zoals zelfvertrouwen, eigenwaarde, helderheid, motivatie, openheid enz…

In 1984 ontdekte Patrice Bouchardon (Frankrijk) de kunst om in samenwerking met de intelligentie van de natuur negen boomoliën te creëren die deze eigenschappen dragen en ons ook kunnen ondersteunen in de vele uitdagingen in deze tijd. Ze helpen ons om niet in het verleden te blijven hangen, maar bewust te worden van onze creatieve kracht in het leven en van hieruit de steun te vinden om moeilijke situaties onder ogen te zien en er mee om te gaan.

In elke workshop toetsen we de theorie aan de praktijk: we kijken naar één van deze negen bomen, we gebruiken de olie van deze boom en ervaren tijdens visualisaties en creatieve oefeningen welke specifieke eigenschap van deze boom tot uitdrukking wordt gebracht in jezelf. Deelnemers engageren zich om tot de volgende sessie met de olie van deze boom aan de slag te gaan en vanuit hun eigen ervaring te delen.

Ontdek je kwaliteiten tijdens een minireeks boomoliën© richt zich zowel tot mensen die de boomoliën niet kennen als tot hen die reeds eerder een lezing, cursus of jaartraject over de Bouchardon-oliën volgden.

Viviane Van Pottelberghe

Iets over mezelf
De voorbije acht jaar verdiepte ik mij in de boomoliën en volgde ik natuurstages bij Lieve Bonne(+) (Solsties) en Patrice Bouchardon (Frankrijk).
In 2012 bedacht ik een methodiek om deelnemers aan een jaartraject© gedurende tien workshops kwaliteiten in zichzelf te laten ontdekken met boomoliën.
Na het eerste jaartraject verfijnde ik deze methodiek en zette ik een blog op voor de deelnemers aan het tweede jaartraject©.

Waar vind je de boomoliën?
Klik op het flesje voor het verkoopadres in Brugge.

Wat betekent Bouchardon olie?

De Boomoliën of Bouchardon oliën, ... lees meer